Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2016 15:38 - За тия, ония и всички останали
Автор: crep Категория: Забавление   
Прочетен: 857 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 29.05.2016 21:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg






********************************




Не мога да прекопирам и да монтирам незнайно защо, ама тоя, който ми пречи, не знае с кого си има работа, а и материалът си заслужава. Ще го препиша и за по-бързо по-долу УЧ да се чете "умният човек", и ще има малко съкращения. Но тук ще се говори за умния човек, все пак ......... :)) Написано е в параграфен стил, дет най-ного го обичам.



КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ЧОВЕКЪТ СРЕЩУ ВАС Е УМЕН И ЗАСЛУЖАВА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ
от Джеймс Гарднър

1. УЧ не говори толкова мн., колкото др., защото знае, че се учим слушайки.

2. Знае мн. неща, разл. от това, в което се е спец. Има всеобхващащ ум, който непрест. се подхранва от интереса какво правят ост.

3. Жонглира умело между дом., сл. и лични интереси, без да повтаря изтъркания стар рефрен за "баланса м/у работата и личния живот".

4. Вероятно изп. соц. мрежи. Невинаги, но вероятно. За него това не е просто още 1 начин да чуе др., но и начин да попадне на инф., която иначе би му убягнала.

5. Дори когато нещата наистина са зле, УЧ ще се :)). Той никога не се безпокои твърде много, защото неговият ум му предлага алт-ва по-бързо, отколкото нещата могат да се влошат.

6. Знае, че обикн. е най-умният в стаята, но не губи време да си мисли за това. Напротив, приема предизв. да направи вс. ост. най-умните хора в стаята.

7. Ако е мениджър, ще вложи вс. си ус-я да направи др. по-умни и по-популярни от него самия в съотв. екипи. Не се чувства заплашен, защото знае
(бележка на преписвача - е те тука е заровено кучето - ТОЙ ЗНАЕ !),
че интелектът е синергия. Осв. това, по същата причина, иска да се убеди, че неговите умни колеги изгл. по-умни от него.

8. Има скрити умения, които не демонстр., докато не стане нужно. Не вижда необх-ст да показва пълния си капацитет, само за да изтъкне, че е по-добър от ост.

9. Може да има скъпо образование, но може и да няма. Никога обаче не разбираш за това, освен ако СV-то му не е пред теб.

10. Той никога, абсолютно никога и при никакви обстоятелства няма да те накара да изгл. глупав, дори лесно да може да го направи. УЧ се е научил с цената на горчив опит, че когато караш някого да се чувства зле, причиняваш същото и на себе си.

от Gnezdoto
източник: Quora.com



Най-отдолу питат - а вие какво бихте добавили?
Ами ще се опитам:

- УЧ не говори мн. преди да се убеди, че слушателят ще разбере.
- Знае мн. неща, различни от това, но винаги е заплашен от безотг-та думите му да бъдат преиначени, украсени и предадени на неподх. места.
- Жонглира умело навярно защото за да си умел - трябва да си умен.
- Соц. мрежи не са решаващи. Хората, които срещне и заговори на улицата или другаде, са соц. мрежа.
- Когато нещата наистина са зле, УЧ благодари на Бога, защото биха могли да бъдат по-зле.
- Да направи вс. ост. най-умни - защото е щедър и не си скъпи знания и информация.
- Да работиш с хора на твоето ниво - наистина е безценно! Ако са на по-високо ниво от твоето - още по-добре. За тебе.
- Не само има скрити умения, а непрекъснато ги увеличава. Защото е находчив и практичен. И по своему се забавлява така.
- Най-скъпото образование е всеобхватното такова, защото ти струва цял живот.
- УЧ е чувстващ човек с крехка чувствителност, която не му позволява да допусне някой да се проваля пред него. Гаврата не му е позната.
- УЧ е универсален човек, знаещ и можещ.
- УЧ е благородник.
- УЧ е над нещата.

Горното трябва да възлиза на 100%.
99% вече не означават същото.








Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. crep - Вече получих един мълчалив коментар.
31.05.2016 15:45
Не, не е така.
100-те % се срещат изключително рядко ..............
Останалото е светлина ...........
:))
цитирай
2. zaw12929 - Поздравление за интересната тема. Добавям и поглед за неграмотните
08.07.2016 01:30
Когато бях на 16 години- в гимназията , почина баба ми- Тя остава вдовица - дядо загива в балканската война. Баща ми расте сирак. Майка му- баба селска жена е принудена да се ожени за мъж, на който жената умира при раждане, а другите 4 са невръстни. Тя ги отглежда , тя бе неграмотна, като 100 % от връстничките си- в селото училище е построено 1936. Но тя знаеше да наснове платно, да изтъче платно, черга, да плете, да скрои и ушие на ръка с губерка всяка дреха за всеки от семейството, знаеше тънкостите на отглеждане всяка култура в градината и на нивата. Докато копае, пере ики тъче- все пее- знаеше песни, заиграваше всеки народен танц, знаеше как да приготви ядене за голяма група хора- защото посрещаше роднините си на селския сбор, за именни дни а тогава хората носеха български имена - дядо- Иван, синове Христо, Георги, баща ми Атанас...
Днес учените ни деца могат да ползват лаптопа часове, но.. това което правеше неграмотната ми баба, без да го прочете в книга или лаптоп не могат и в това е трагедията ни- "С онова напред, науката е слънце, стигнахме далеч изолирани от истинските възможности, които ни дава природата, земята! Сбъркан вече е животът на всички поколения и затова вината не е на учените и учащите, а на .. политиците... и на .. алчността за печалби!
Поклон пред учените и... пред народа, съумял да създава семеиство да отглежда 5-6 и най вече над 9-10 деца- имал чувство, че децата са богатство и бъдеще на България... една уникална държава.. нали!?
цитирай
3. crep - Това е така.
09.07.2016 23:37
Моите баби също бяха вълшебници.
Съжалявам, че не съм била по-мила с тях.
Липсват ми. Толкова много ми липсват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: crep
Категория: Забавление
Прочетен: 218880
Постинги: 180
Коментари: 259
Гласове: 770
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930