Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2018 07:24 - За Петра и Китайската стена
Автор: crep Категория: Забавление   
Прочетен: 1061 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg





??????????????????????????????



 

Наскоро гледах един филм, в който един мъж, който отглежда коне каза, че след дълги наблюдения установил, че конят  притежава разум на 4-годишно дете.

По пътя на логиката другите домашни животни навярно също притежават разум на 4-годишно дете.

От наблюдения се знае, че не може да разчиташ на едно 4-годишно дете да те разбере когато му кажеш „не ходи там“, че и да го изпълни.

По пътя на логиката това се отнася и за домашните животни – „Не ходи на другата поляна, след като опасеш тази. Стой си тук“. За да не прави това, животното недвусмислено бива посъветвано по съответен, бързоразбираем за него начин. Който начин е забранен от Закона за защита на животните и се наказва. Справки – ЗЗЖ.

Та, по пътя на логиката – тъй като съм по-разумна от 4-годишно дете, въпреки, че не ми личи и  го знам само аз, се питам бива ли да бъде обвинявана Петра за действията й, че дори и да бъда заплашвана с най-лошото? Както и знае ли се, че Петра не е просто домашно животно, а член от семейството на притежателя й?

По пътя на логиката Петра не е извършила престъпление, тъй като тя не умее да чете, а този, който я отглежда е пропуснал да й прочете закона, а после да я препита, за да провери дали го е разбрала и запаметила. И тъй като основното занимание и задължение на Петра е да пасе, тя най-отговорно е постъпила, търсейки по-сочна трева. Защото от нея се очаква да дава мляко и децата си, а някой ден и живота си.

Има и друго. А може вятърът да е довял отдалеч нечии феромони и Петра да е решила поради тъй пригоденото си обоняние, че точно притежателя им е бащата на детето й. Женските знаят това, независимо дали са двуноги (тук става дума за кенгури) или четириноги. И е тръгнала да го търси. Трудно разбираемо ...

И след толкова много логика си дадох сметка, че логиката не е най-подходящият начин на мислене и добре, че човечеството не се придържа към него, защото в противен случай как например щеше да възникне такова грандиозно съоръжение, съвместяващо в себе си ограда, път и възхищение – като Китайската стена, която не се вмества в никаква логика по отношение на ресурси и местоположение. Но ако я нямаше, нямаше какво да предизвика у мен подобаваща гордост за постижението на колегите китайци! Или обектите, предизвикващи ми гордост щяха да бъдат с един по-малко.

Китайската стена и Петра са обект и субект, несравними по своите произход, същност и одушевеност. Те обаче имат една цел – да нахранят някакви мои потребности.

И дали за това или за нещо друго, те трябва да съществуват и да допринесат за приятни усещания у мен и останалите менподобни, единият стоейки невъзмутимо, а другият живеейки живота си.

Не на последно място, крайно време е да се разбере, че моите права и тези на Петра са равни по природните закони на моята планета.

А може и да греша, но от моята позиция струва ми се, че не.

Затова – моля ви, оставете Петра да пасе.






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: crep
Категория: Забавление
Прочетен: 215479
Постинги: 175
Коментари: 258
Гласове: 769
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031